България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Канела" връща поезията в рок музиката

Всичко започва с едни много красиви стихове на Веселин Ханчев, разказаха Цветан Ангелов и Николай Дарадидов

10.10.2024 | 11:58 Редактор:

Рок музиката винаги е била поле за експерименти и изразяване на емоции, но група "Канела" прави нещо различно – връща поезията в центъра на своето творчество. В новата си песен "Красота" използват текст на българския поет Веселин Ханчев, вдъхновен от стихове от 60-те години.

"Всичко започва с едни много красиви стихове на Веселин Ханчев. Случайно попаднах на тях, стиховете са от 60-те години на миналия век. Това, което правим в момента, е едно прераждане на тези стихове", каза фронтменът на групата Цветан Ангелов в студиото на "България сутрин".

Той разказа как е повтарял мелодията на китара всеки ден, за да не я забрави и дълго време е чакал подходящия момент за реализация.

"Видеото стана много бързо, нямахме много време. Записахме песента и може би месец след това направихме и самото видео. Надявам се да се хареса. Като започнем да репетираме, всеки път я учим наново, въпреки че сме я записвали ние", каза басистът Николай Дарадидов пред Bulgaria ON AIR.

Като стил група "Канела" не се ограничава в един жанр. Те правят рок с различни нюанси, следвайки усещанията си и създавайки музика, която обединява различни стилове.

Гледайте целия разговор във видеото.