fallback

България с второ място на Световния шампионат по сценично изкуство в Италия

Теодора Велева сподели за емоциите от конкурса и първите стъпки в авторската музика

09.10.2024 | 12:20 Автор: Елеонора Танева

Преди дни Теодора Велева се завърна и от Световния шампионат по сценично изкуство в Италия, където тимът с таланти от България спечели второто място. 

"Беше прекрасно, имаше от всичко - песни, танци, актьорско майсторство, рецитиране, групови танцови състави. Имаше много държави, само някои имаха отбор на финала. Жребият ни отреди първо да се изправим срещу Тунис и спечелихме срещу тях, след това на полуфинала бяхме Италия, Швейцария и България", сподели Теодора Велева в студиото на "България сутрин".

Тя спечели първото издание на "Бургас и морето" за млади изпълнители. На предишен, но европейски конкурс в Италия, миналата година, се е запознала с италианец, който пише музика. Двамата решили да направят обща песен -  Losing my mind, с която печели конкурса в Бургас.

Пред Bulgaria ON AIR изпълнителката заяви, че до края на годината ще бъде готов и клипът към песента. 

"Песента е за любов, тръпките и емоциите, през които преминават хората на моята възраст. Първата любов - не знаеш какво да правиш, как да реагираш - чудиш се това реалност ли е, само в главата ми ли е", сподели Теодора. 

След като веднъж се е престрашила да напише авторска песен, тя вече върви към създаването на достатъчно творби за албум. А основният ѝ критик е майка ѝ.

"Веднага, когато напиша песен и има вид, първите хора, на които я показвам са мама и най-добрата ми приятелка - мама никога няма да ме излъже, на нея разчитам да ми каже всички критики", каза още певицата.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback