fallback

"Креват за двама" смесва ситуационна комедия с дълбоки житейски въпроси

Актьорите Стела Ганчева и Явор Борисов са в главните роли

03.10.2024 | 12:05 Автор: Беатрис Младжова

Сатиричният театър "Алеко Константинов" започва новия театрален сезон с две премиерни постановки - "Буржоата благородник" и "Креват за двама". Двете премиери стартират на една и съща дата - днес, на различни сцени.

"Четирима сме на сцената. Пиесата подвежда като чисто ситуационна комедия, но в развитието на сюжета се откриват много по-дълбоки въпроси. Става едно объркване - две двойки се събират навръх Коледа и се разбира, че не са се срещнали точно за това, за което си мислим, че са", разказа актрисата Стела Ганчева в "България сутрин".

Спектакълът събира актьори, които от дълго време споделят една сцена.

"Супер си партнираме. Александра Сърчаджиева и аз сме вече много години в театъра заедно и много сме играли заедно, пък Ники Луканов и Стела са от един клас, а аз съм към тяхното котило, защото сме при един преподавател. Нищо случайно няма, цялата човешка история се е свела, за дойде този спектакъл. Готино е, разбираме се, на един език говорим. Атмосферата беше приятна", допълни актьорът Явор Борисов за Bulgaria ON AIR.

Представлението засяга и житейски въпроси

Ганчева сподели, че персонажът, в който се преобразява, е в рязък контраст от човека, когото е тя всъщност.

"Това беше много различно от мен - Елизабет, която играя. Тя е много далеч от моята човешка природа. Беше много трудно, но с помощта на режисьора Калин Сърменов мисля, че се получиха приятни неща. Много е трудно да не се разсмиваме на моменти. Има едно радио, което се включва на живо и не знаем какво ще тръгне. Нашата професия ни дава възможността да живеем много други животи, освен нашия и това е най-хубавото", посочи актрисата.

За Борисов в театъра са нужни повече режисьори.

"Това е роля подарък. Полагат се усилия, но благодаря на Калин, че ми даде тази роля. Българският театър до голяма степен страда от липса на режисьори. Беше скъсана пъпната връв и страдаме от липса на режисьори. Обичам професията си и съм благодарен на съдбата, че имам шанса да я работа. В текста на "Креват за двама" се засяга темата за това какъв живот живеем и как го живеем с човека отсреща, кого слагаме отпред и не моделираме ли човека отсреща", добави актьорът.

Тази вечер е премиерата на "Креват за двама" от 19:30 часа на голямата сцена на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Следващите дати са 8, 23 октомври и 1 и 19 ноември.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback