fallback

Премиера на "Забравената оперета" в Музикалния театър

Хората все по-често ходят на театър, заяви Еделина Кънева

01.10.2024 | 12:30 Автор: Елеонора Танева

Музикалният театър "Стефан Македонски" открива сезона в Деня на музиката, 1 октомври, със "Забравената оперета".

"Музиката е тази, която ни дава полет. Когато свършат думите, започва музиката. Има красиви музикални произведения, които не се изпълняват, заради слабо либрето. "Забравената оперета" ще предложи на публиката известни, но по-рядко изпълнявани произведения на големи композитори. Стараем се да припомняме на хората, че има и други красиви произведения, освен "Царицата на Чардаша", заяви директорът на театъра Еделина Кънева в студиото на "България сутрин". 

Премиерата нетрадиционно е във вторник, ден, в който Музикалният театър няма представления. 

"Хората не са свикнали да идват във вторник, нашите представления са в четвъртък, петък, събота, неделя. Нещата се променят, хората искат да идват повече на театър. Ние го извадихме отново на картата на софийския културен живот", каза още Еделина Кънева.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя уточни, че до Нова година Музикалният театър ще има 5 нови представления, сред които и "Криворазбраната цивилизация".

"Тази пиеса е винаги актуална. Поканила съм един изключителен комедиен режисьор, Николай Гундеров, благодарна съм, че дойде да представи в нашия театър, той написа ново либрето. Тази година се навършват 50 г. от първото представяне на мюзикъла под режисурата на Хачо Бояджиев. Ние ще постъпим като тях тогава - пренасяме представлението в наши дни", уточни директорът на Музикалния театър.

В програмата за новия сезон отново е поставен акцент и към детската аудитория. 

За премиерата на "Забравената оперета" билетите са почти изчерпани, но все още има свободни места за представлението на 6 октомври, неделя.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback