fallback

Мисис България Гергана Станчева помага на недоносени бебета

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подкрепи каузата ни", каза тя

30.09.2024 | 11:40 Автор: Искра Ангелова

Мисис България 2022 Гергана Станчева с кауза за недоносени бебета. Тя организира благотворително събитие, с което се надява да спаси колкото се може повече новородени с ниско тегло. Каузата е насочена към УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

"От няколко месеца се занимавам с организиране на благотворителни събития в различни градове, започнахме от Бургас, Ямбол и Сливен, а от месец и половина подготвяхме събитието в Стара Загора. Нямахме конкретна идея и замисъл за благотворителна кауза, но когато един ден се разхождах из града, видях едно от големите сърца, което събира капачки за старозагорските бебета. Това е инициатива на Янко Янков, която ме грабна веднага", каза Станчева за "България сутрин".

Тя подчерта, че неонатологията в Стара Загора е единствената в областта.

Събитието ще се проведе на 3 октомври

"Всички бебета от областта се хоспитализират там и за тях се полагат възможно най-добрите грижи. Искаме да съберем средства и да обновим апаратурата, която е на доста години. Събитието ще се проведе на 3 октомври в Бални зали "Тера", с подкрепата на община Стара Загора. То ще е като бал на доброто и красотата, очакваме над 300 човека гости, които чрез присъствието си и участието в благотворителната томбола, благотворителния търг, както и чрез сумата от техните куверти, се надяваме, че ще успеем да закупим два кувьоза", допълни Мисис България 2022 за Bulgaria ON AIR.

Самата тя се надява дори сумата, която са си поставили за цел, да я надвишат.

"Кметът на Стара Загора - Живко Тодоров, подкрепи каузата ни и посвети рождения си ден за събиране на средства за каузата. Това ни зарадва изключително много", разкри Гергана Станчева.

Другата инициатива, с която тя се е ангажирала, е поставянето на пейки за кърмене в родния ѝ Ямбол.

"В Ямбол пейките са две, но в други градове от страната също вече има такива пейки. Те се намират в Пловдив, Русе, Варна, Кърджали. Радвам се, че майки се свързаха с мен и прегърнаха идеята ми за създаването на по-добро условия за кърмене. Пейките са изработени по мой дизайн", коментира още тя.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback