България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Предаването "Директно" показва проблемите на хората с обиколка из страната по време на предизборната кампания

Рубриката "Директно от общините" разкрива защо обществото е уморено да гласува, каза Калина Донкова

30.09.2024 | 11:27 Редактор:

На прага на поредните парламентарни избори предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR тръгва на обиколка из страната, за да покаже реалните проблеми на българите и да се превърне в своеобразен мост между избирателите и политиците.

"Рубриката "Директно от общините" я имаме от няколко години. Идеята е да представяме проблематиката, от друга страна - и хубавите неща в регионите. Те са тези, които движат и икономиката, и интересните неща по общините, които понякога забравяме да показваме. Вече ни помагат кореспондентите ни в цялата страна. Стартирахме тази поредица в рамките на предизборната кампания, ще продължи точно един месец. Стартирахме на 27 септември - ще завършим на 27 октомври 2024 г., съобщи продуцентът на предаването Калина Донкова в "България сутрин".

Целта е да се покаже защо обществото е уморено да гласува и къде намират останалите мотивацията за гласуват.

"На 27 септември излъчихме първия репортаж от Велико Търново. Един от основните проблеми, които хората поставят там, е безводието. В много други градове и села това също е проблем. Проблем има със здравеопазването, образованието, достъпа до качествени услуги. Голяма част от хората казват, че политиците не ги чуват", обясни Донкова пред Bulgaria ONA AIR.

Съвпада ли дневният ред на политиците с този на обществото?

"Разминава се значително. Предстои да покажем един репортаж от едно село във Врачанско. Хората там казват, че няма да гласуват, защото няма смисъл. Чуваемост няма. Отразяваме кампании отдавна. Знаем как кандидатите за народни представители от определени райони ходят в тези райони, но истината е, че малка част от гражданите успяват да се срещнат с тях. Гражданите не успяват да се припознаят в тези програми. Идеята е с рубриката да покажем картината такава, каквато е - реална. Идеята е да бъдем мост", коментира Донкова. 

Днес от 19:30 ч. в ефира на Bulgaria ON AIR ще бъде излъченa телевизионната дискусия "Бъдещето: Работодатели и кариера".

"Водещ на този проект съм от доста време. Всеки път имам все по-интересни гости. Също ще стане въпрос за политическата криза и отражението ѝ - работни места, затрудненията в бизнеса, икономическите неизвестни, как се променя пазарът на труда. Ще имаме ректори, преки представители на бизнеса, много интересни експерти", разкри тя.

Гледайте целия разговор във видеото.