fallback

Виждаме живота си в "Река без мост" на Вида Пиронкова и Стефан Митров

И двамата не харесват повечето нови песни на пазара, защото в тях няма музика и поезия

26.09.2024 | 12:03 Автор: Толя Стоянова

"Река без мост" е новата песен, придружена с великолепно видео на талантливия български изпълнител Стефан Митров, когото публиката помни с едни от най-красивите поп балади. Музиката и текстът на творбата са на композитора и поет Вида Пиронкова. 

"Мостът е на любовта и приятелството, на взаимопомощта, за да може да преплуваме пълноводната река - животът. Животът е прекрасен, но когато има с кого да го преплуваш и да го споделиш, е много по-ценен. "Река без мост" ми хрумна един ден. Целият текст е като сън в съня", сподели Пиронкова в предаването "България сутрин". 

Митров разказа, че видеото е снимано изцяло в Нидерландия. Певецът живее там от няколко години, но пътува често до България заради участия.

"В песента много хора разпознаха посланието - видяха живота си. Зад символиката се крият най-естествените търсения и желания на човешката душа", добави Пиронкова.

Митров посочи пред Bulgaria ON AIR, че го вдъхновяват хората, които очакват от него нови песни. "Хората свикнаха да ме слушат повече с балади", каза той. 

Пиронкова обясни, че баладите се пишат много трудно, защото пресъздават емоцията на човешката душа - там, където се крие красотата.

Митров пък отбеляза, че над 90% от това, което се появява в музикалния пазар, не му допада. Пиронкова също призна, че не ѝ харесват повечето нови песни, защото в тях няма музика и поезия.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback