fallback

Предстои най-голямата стартъп конференция в България

Работим с голям брой експерти и инвеститори, каза Огнян Василев

25.09.2024 | 11:38 Автор: Беатрис Младжова

Може ли България да се превърне в Силициевата долина на Европа. Само след месец, в началото на ноември, София ще бъде домакин на мащабно събитие, насочено към инвеститорите и новите технологии. 

"Създаваме най-голямата стартъп конференция в България. Не знаем дали е първата национална, но определено е най-голямата. Ще бъдем 2000 души, разделени в няколко локации. Основната идея е да вдъхновим всички да създават по-големи стартъпи и бизнеси, да има повече еднорози, да им предадем знанията, от които имат нужда и да ги запознаем с правилните хора, ментори и инвеститори. Определено е рисковано. Целта на конференцията е да покаже, че не е толкова сложно и страшно", коментира бизнес менторът и лектор Огнян Василев в "България сутрин".

Експерти от сферата ще помагат на три вида ентусиасти

"Едно от нещата, които забелязваме в проучванията ни е, че повече млади хора поемат по пътя на предприемачеството. На конференцията помагаме на три вида ентусиасти и ги делим по зрялост. Имаме ентусиасти, които се чудят дали това е за тях, имаме сесии, които им помагат да се вдъхновят. След това имаме тези, които са започнали, но имат трудности. И за тези, на които нищо не им е трудно и търсят нови висини също имаме правилните лектори", допълни Василев за Bulgaria ON AIR.

По думите му голямото наличие на талант прави Силициевата долина такава, каквато е.

"Работим с голям брой експерти и инвеститори. Имаме и инвеститори от чужбина, които също каним да ни разкажат какво прави един бизнес интересен за тях. Говорим за форуми от САЩ, Канада и Западна Европа. Има голям интерес и са поласкани, че ги каним на такова събитие. Имаме огромен екип от служители и доброволци. Ако има предприемачи, които искат да решават проблеми и работят над тях, инвестиционните фирми и инвеститорите търсят къде са възможностите и идват", разясни гостът.

Ще има чуждестранни примери и гости, но ще има и български примери за успех.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback