fallback

Славчо Велков: Опасността за националната сигурност във връзка с бежанците се преекспонира

Рискове би могло да има в последващите години, ако не се осъществи интеграцията им в обществото, коментира експертът по сигурността

04.02.2015 | 12:34 Автор: Мариета Иванова

Опасността за националната сигурност, свързана с бежанците, през последната година започна да се преекспонира, коментира в ефира на Bulgaria On Air експертът по сигурността Славчо Велков. Рисковете, по думите му, в следващите години „по-скоро са свързани с това, ако не могат да се осъществят програмите за интеграция“, коментира той.

Той подчерта, че процесът по интеграция е продължителен и предполага прилагането на интеграционна политика. Велков се съгласи с директора на Агенцията за бежанците Никола Казаков, че заложеният за година бюджет за бежанците не е достатъчен.

„Един бюджет под 7 млн. лв., две трети, от който отива за разходи за възнаграждения, в никакъв случай не е достатъчен за подобна дейност,“ коментира Велков.

Казаков, на свой ред, коментира, че от днес- 4 февруари, работна група е започнала оглед на места за създаването на два нови центъра и след като бъдат окончателно одобрени ще започнат и преговори с местните власти.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback