България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изкуственият интелект е основен акцент в Tech of Tomorrow на 26 септември

Модераторът на събитието Елена Кирилова очерта темите на седмото издание

23.09.2024 | 11:37 Редактор:

Броени дни остават до събитието на Investor.bg – Tech of Tomorrow. Тази година вниманието на присъстващите ще бъде насочено към умните решения за града, автоиндустрията, изкуствения интелект и киберсигурността. На 26 септември от 13:30 часа на сцената на технологичната конференция думата ще вземат водещи експерти в бранша.

Журналистът Елена Кирилова, която е модератор на събитието, съобщи в "България сутрин", че седмото издание на форума ще направи препратки към предишните издания, но този път ще бъде разгледан в дълбочина изкуственият интелект (AI).

"Там ще обсъдим по-сериозните бизнес възможности. Ще има дискусия за изкуствения интелект и автоматизацията, където представители на бизнеса ще кажат как те използват технологията и къде виждат нови възможности за нейното използване. 28% от бизнес лидерите в САЩ използват (AI), за да свият разходите на своите компании. Средно два часа и половина дневно може да спести един служител от досадните задачи, които биха могли да бъдат автоматизирани", коментира тя.

Кирилова е на мнение, че чатботовете до голяма степен превърнаха тази технология в нещо достъпно и познато за всеки от нас. "Виждаме, че не е толкова плашещо и не е свързано с представата от миналото, в която роботи убиват хора", отбеляза гостът.

Автоматизацията в автомобилния сектор

"AI има огромно приложение в умните градове. Можем да автоматизираме много неща - от светофарите до управлението на паркинги и различна критична инфраструктура", изтъкна Кирилова за зрителите на Bulgaria ON AIR

По думите ѝ за участниците е много положително да се срещнат с други представители на бизнеса, включително с хора от чуждестранни компании. Кирилова добави, че до голяма степен събитието е насочено към бизнеса, но всяка година присъстват много студенти.

Според нея технологиите се развиват изключително бързо и хората не успяват да се поддържат темпото на тези бързи скокове.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
STOP TERROR WITH AI
преди 3 дни
STOP TERROR WITH ARTIFICIAL INTELIGENSE !!Experts must to see 100 % victims after tests with AI weapons !!! Внимание експерти да направят тестове на жертви на мръсни експерименти с "ИЗКУСТВЕН ИНТЕлЕкТ оръжия".ДА огледат и жертви от ФИНЛАНдСКИ ЗАТВОРИ и от рекламиран КОЛЕж В АНГЛИЯ ..Виждат се жестоки увреждания на ГЛАвен мозък и на цялото тяло на ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ СЛЕд ДЕКоДИРАНЕ Центрове ./ в телата на жертвите?ДА се огледат и жертви на терор /експерименти с ИЗскуствен интелект оръжия ... Сигнализирай за неуместен коментар