България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Обща молитва за мир на 21 септември обединява хора от цял свят

Имаме нужда от повече позитивна енергия, сподели Даниела Северинова

18.09.2024 | 11:35 Редактор:

България се включва в Обща молитва за мир, в която участват популярни личности, политици, бизнесмени от цял свят. Това ще стане на на 21 септември, като в организацията се включват София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник и Габрово.

"Всеки който има желание може да се включи. Основно организаторите са йога студиа или духовни групи. Но и всеки вкъщи може, иска ни се да съберем молитви от цял свят с това, което ни е на сърце. Имаме нужда от повече позитивна енергия", сподели Даниела Северинова от Фондация "Калпатару" в студиото на "България сутрин". 

В инициативата вече са се включили хора от 4 континента - включително от Япония, Перу, Индия. Всеки може да избере начина си на включване в световната молитва на 21 септември. 

"Иска ми се другата година да направим молитвена верига в Борисовата градина в София за здраве, мир благоденствие. Имаме нужда от нравствено възпитание, вътрешен мир", призова Северинова. 

Тя подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR, че промяната започва от всеки човек - вътре в него. 

"Молитвата има магическо действие, тя е заразно нещо, доброто е заразно. Фондация "Калпатару" иска да прави това - да разпространяваме културни традиции, наследство, да се замислим къде сме ние, накъде вървим, не е важно откъде идваме, а каква е посоката, която искаме да хванем", допълни гостът.

Всеки може да изпрати видео на своята молитва, която да бъде включена в общата. Най-често хората се молят за здраве.

"Много често, когато ни стане много трудно се сещаме да се помолим, иначе е добре да се молим за здраве и благоденствие. В този ден хората ще го усетят - тези 30 минути са нищо на фона на 24 часа, но това което ще ни дадат е много повече", каза още Даниела Северинова.

Гледайте видеото с целия разговор.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 701 гласа