България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Кремона Фест" на 14 септември обещава уникална акустична музика

Организаторът Даниел Петров разказа повече за събитието

11.09.2024 | 12:00 Редактор:

По време на второто издание на "Кремона Фест" на 14 септември феновете отново ще могат да чуят хубава българска музика на живо. Организаторите ни канят да се впуснем в магичния свят на струнните музикални инструменти. 

Главният организатор на фестивала и певец Даниел Петров каза в "България сутрин", че "Кремона Фест" се прави и винаги ще се прави в двора на самата фабрика. Двамата с Петко Славов се захващат с организацията на "Кремона Фест" 2 и се надяват фестивалът да се провежда всяка година.

"Откроява се с това, че музиката се изпълнява акустично. Няма да има само китари. Ще има пиана, синтезатори... Малко по-интимно и задушевно звучи музиката. Искаме да запазим тази атмосфера на акустичен фестивал. По-задушевно и както са били замислени песните", обясни Петров.

"Ако сбъркаш, всички ще разберат"

"Хората могат да чуят песните по един по-различен начин и да си представят, както ги е измисли артистът вкъщи. Да чуят как са тръгнали песните.

Артистите сами ще преценят какво ще изпълнят, не ги ангажираме с нещо конкретно. Надявам се да няма много кавъри и да се изпълни повече авторска музика", каза още певецът и музикант пред Bulgaria ON AIR

Любовта на Даниел Петров към китарата

"Появи се много отдавна. Баща ми беше донесъл електрическа китара със само една струна. Свирих само с палеца по цял ден на ръждясалата струна. След това нещата започнаха да се случват. Първо опитвах да повторя нещо, което чувам, после ме записаха на уроци", разказа изпълнителят.

"Не знам къде да си сложа ръцете, ако съм без инструмента ми. Липсва ми когато го няма, постно ми е", призна Даниел Петров.

Гледайте целия разговор във видеото.