България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ахмед Вранчев: Скоро Ахмед Доган ще се появи пред избирателите

Ще бъдем още по-силни на предстоящите избори, заяви независимият депутат

11.09.2024 | 11:14 Редактор:

В деня, който изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите, казусът с ДПС остава неразрешен. От ЦИК обявиха, че ще вземат решението в най-кратки срокове. Преди това очакват произнасянето на ГРАО за внесените подписи от Движението. 

"Надявам се ЦИК днес да регистрира самостоятелната форма на участие на "Движението да права и свободи". Нашите действия, които извършихме през последните дни, е да регистрираме самостоятелно партията за участие на предстоящите парламентарни избори, защото това е волята на онези почти 400 000 български граждани, които упражниха правото си на вот и припознаха "Движението да права и свободи" като своя политическа партия", коментира независимият депутат Ахмед Вранчев в "България сутрин".

Как се отразява казусът с ДПС на избирателите? 

"В момента текат оздравителни процеси в нашата партия. Хората са мобилизирани. Възстановява се диалогът между структурите на партията, колективните органи започват активно да участват във вземането на решения за бъдещето на партията - нещо, което липсваше към днешна дата. Ще бъдем още по-силни на предстоящите избори. Няма съмнение в нашия избирател", подчерта Вранчев пред Bulgaria ON AIR.

"Движението да права и свободи" категорично ще участва в предстоящите избори, увери независимият депутат.

"За нашия избирател хората, които припознават философията на г-н Доган, партията не е просто изписана в бюлетината, те носят "Движението да права и свободи" в сърцето си. Ако "Новото начало" вещае нещо ново, защо не си регистрират партия, защо не се отделят?", попита Вранчев.

Той обяви, че скоро Ахмед Доган ще се появи пред избирателите.

"Много скоро ще видим г-н Доган. В тези процеси ще има оперативна дейност. Важното за избирателя е да съхраним партията и да не допуснем "Движението за права и свободи" да не бъде откраднато", каза още Вранчев.

Гледайте целия разговор във видеото.