fallback

Подготвената Камала Харис провокира емоционалния Тръмп и постигна лек превес

На това мнение са журналистите и анализатори Огнян Дъскарев и Чавдар Стефанов след ключовия дебат

11.09.2024 | 10:43 Автор: Тодор Петров

Камала Харис и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в телевизионен дебат по-малко от два месеца преди изборите, които ще определят новия държавен глава на САЩ. 

"Харис беше много добре подготвена. Когато Тръмп се ядоса, той не говори много добре. Дебатът завърши наравно с лек превес на Харис. Въпреки че успя да накара Тръмп да каже някои неща, които не трябваше, тя няма постижения, върху които да се опре, та да иска да стане президент на САЩ. Байдън е най-проваленият президент в САЩ след войната, а тя му е вицепрезидент", коментира журналистът и анализатор Огнян Дъскарев в "България сутрин".

Харис има лек превес над Тръмп

"Тръмп каза, че инфлацията е 20% и тя изтезава Америка. Второто много важно нещо: 12,5 млн. незаконни мигранти, които благодарение на Харис и Байдън нахлуха в Америка. Нейната силна страна са абортите", посочи още той.

Според журналиста и анализатор Чавдар Стефанов, общото мнение е, че има превес на Харис и това е факт. 

"Твърдото им ядро си остава, но има 14-15% колебаещи се. Харис беше много активна и провокира Тръмп да говори емоционално. Той издрънка някои неща, като глупостта за яденето от имигранти на кучета и котки в Спрингфийлд. Става борба за 7 щата, Пенсилвания е сред тях. Сред републиканските по-млади членове, до 40 години, има усещане, че Харис е станала сериозен конкурент на Тръмп", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

"Спрингфийлд e 60-хиляден град в Охайо. Там Байдън и Харис заселиха около 20 хил. хаитяни за сметка на американските данъкоплатци. Дадоха им временна защита, но те са със съвършено различна култура. Може да не са яли кучета и котки, но може и да са го правили", отбеляза по темата Дъскарев.

Харис или Тръмп - кой лъже повече и се отмята от идеите си

Той посочи, че Харис е излъгала на няколко пъти: че са създали милиони работни места; че Тръмп е част от проект 2025 г.; за белите расисти и цветнокожите; за кървавата кампания. По думите му Тръмп е успял да подчертае нейните отмятания от собствените ѝ идеи и действия.

Дъскарев изтъкна още, че Тръмп ще приеме да се проведе още един дебат между него и Харис, както и че всеки, който иска мир в Украйна, веднага бива обявяван за путинист.

Чавдар Стефанов на свой ред отбеляза, че Тръмп също се е отметнал за някои неща. 

"Например, за здравеопазването. И единият, и другият си правеше своите сметки. Руската ТАСС акцентира, че Тръмп иска да спре конфликта в Украйна. Цитира и какво е казала Харис: Че ако изберат Тръмп за президент, Путин ще забрави за Украйна на първия ден. В Украйна има обратната реакция: Че Харис ще продължи помощта", добави той.

Тръмп е проявил неуважение към Европа и европейците относно парите, които САЩ и Европа са дали на Украйна, смята Стефанов.   Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback