fallback

Хит на група SEVI е селектиран за номинация за "Грами"

Светлана Близнакова и Петър Петров не скриха емоциите си от големия успех

09.09.2024 | 12:17 Автор: Искра Ангелова

Един от хитовете на българската група SEVI влезе в селекцията с песни, които са предложени за номинация за "Грами 2025" в категория "Най-добро алтернативно музикално изпълнение". Става въпрос за песента им World That Doesn’t Fit. Сингълът стана доста популярен извън България, като предизвика интерес сред музикални влогъри и инфлуенсъри.

"За нас това беше изключителна изненада, много сме щастливи и благодарни за тази възможност. Явно сме привлекли вниманието и нашата песен е предложена от Анджела Бенсън, която е откривател на таланти. Самата тя е носител на "Грами", член на Академията и създател на компанията Vita Records", каза вокалистът на групата Светлана Близнакова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ само членове на Академията могат да селектират и предлагат песни.

"Уведомиха ни чрез мейл, за нас беше огромна изненада, но и много признание за това, което правим. Дори само така да остане, това е огромна крачка напред за българската рок и метъл сцена", допълни Близнакова.

Барабанистът Петър Петров признава, че първоначално не е успял да повярва на случващото се: "Песента е последната от албума и доста докосва хората със своя текст. Видеото е снимано през февруари, беше изпълнено с препятствие".

"Тази песен дойде спонтанно и е плод на чиста емоция, която бушуваше в мен. Разсъждавах върху дълбоките теми от живота, върху това какво се случва около нас, дали не се загубихме някъде, дали не сме самотни в динамиката на технологиите. Рок музиката винаги е била глас на промяната", коментира още Светлана Близнакова.

От началото на годината групата стартира турне, като след броени дни заминават за Швейцария, където им предстоят 3 концерта.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback