fallback

Стотици дарители сбъднаха мечтата на младия изследовател Борис Топалов

В Технологичния институт на Джорджия той ще изучава аерокосмическото инженерство

06.09.2024 | 11:36 Автор: Тодор Петров

Спомняте ли си историята на Борис Топалов, който иска изследва космоса? За да стане мечтата му реалност, бяха необходими хиляди левове за обучението му в университет в Джорджия. 

Благодарение на дарители младият изследовател може да започне това дълго пътуване в света на необятния космос. Учебната година в Технологичния институт на Джорджия започва, а там аерокосмическото инженерство ще изучава и Борис Топалов. 

Зад мечтата на Борис застанаха над 230 дарители и сега момчето може да поеме своето пътешествие в света на необятния космос. С младия изследовател ви срещнахме само преди два месеца в сутрешния ни блок "България сутрин". Тогава с искра в очите Борис разказа за своята мечта да изследва космоса и за професионалните шансове, които ще му даде обучението в Америка.

В САЩ авиоинженерът отива с конкретна мисия

"Искам да подпомагам изследването. Харесвам да правя летателните апарати. В по-дългосрочен план искам да имам собствен бизнес", сподели Борис. 

Младият изследовател е благодарен на всички обединили се около неговата мечта и дали възможност пътешествието му в света на космоса да продължи с обучение в един от най-добрите университети в света. Със специално видеообръщение, което изпрати до нашата телевизия, Борис се обърна към всички дали възможност крилата му да се разперят и той да полети. 

"Благодаря на всички дарители за подкрепата. За това, че повярвахте в мен и че ми позволихте да сбъдна своята мечта да уча тук и да продължа развитието си в космическия сектор, като продължавам да уча авиокосмическо инженерство. Благодаря ви!", обърна се той чрез телевизията ни.

Момчето е категорично, че след като натрупа необходимите знания, ще се върна у дома, за да помага на българския космически сектор.

Вижте повече в репортажа.  

fallback
Още от България сутрин
fallback