fallback

Таско Ерменков, БСП: Искаме да сменим неолибералния модел с по-справедлив

Идеалното име за изборите е "БСП-Обединена левица", заяви социалистът

05.09.2024 | 10:45 Автор: Тодор Петров

БСП и още над 20 леви партии ще подпишат коалиционно споразумение за съвместно явяване на предсрочния вот на 27 октомври. "Обединена левица" ще бъде името на новата коалиция. 

"Последна грижа e кои и колко ще бъдат депутатите ни в НС. Грижата ни е как да оздравим обществото. Свидетели сме на разруха - политическа, икономическа, нравствена. Преминаваме и към конституционна криза. Стремим се да сменим този неолиберален модел с по-справедлив. Общественият ресурс да бъде в ръцете на държавата. Разпределението трябва да бъде справедливо, а не пазарът да решава всичко", заяви Таско Ерменков от БСП в студиото на "България сутрин".

Гостът посочи, че разработват програма, която ще защитава трудовия човек и ще даде перспектива на младите хора. Защитаваме интереса на обикновения човек, изтъкна социалистът.

"Излъчените депутати няма да са на партиен и квотен принцип, а на висшите качества и да бъдат убедителни на парламентарната трибуна. Да са с чисто минало. Да, има знакови лица. Има хора, с които сме си разменяли тежки думи. Загърбвайки стари обиди, ще гледаме заедно напред за по-социална и по-солидарна България", обясни Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Проблемът с Корнелия Нинова е заради възникналото обединение?

"Надявам се 9 септември да бъде знакова дата за онези, които знаят, че ние сме правите и на наша страна е законът. Нямаме друг избори, освен да обединим левите сили. Хората не гласуват, защото не виждат алтернатива. Все си мисля, че здравият разум на досегашния лидер на партията ще надделее над егото и ще реши да се подчини на решенията на Националния съвет", посочи събеседникът.

Ерменков съобщи, че "ако все пак антипартийното и антинародно поведение вземат връх", ще се регистрират може би с "Обединена левица". "БСП ще ни даде разпознаваемост, но по-важното е, че левицата се обединява. Идеалното име е "БСП-Обединена левица", отбеляза гостът в студиото.

Ерменков добави, че ще намерят най-подходящите за съответните области и отрече да има сближаване на БСП с ГЕРБ. Чувам еднакви послания от ДПС-Пеевски и г-жа Нинова, каза още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback