fallback

aBOVe the ROCK: Три дни рок сред природата в Искърското дефиле

На сцената ще се изявят утвърдени рок банди и млади таланти, казват Зорница, Филип и Светослав

04.09.2024 | 12:28 Автор: Деси Николова

Между края на лятната ваканция и началото на учебната и работна година, от 13 до 15 септември, в Искърското дефиле ще се проведе първият музикален фестивал "aBOVe the ROCK", който обещава да бъде незабравимо събитие за всички любители на рока. Локацията на фестивала – село Гара Бов – е избрана заради уникалната природна красота на района, който съчетава величествени скали и живописни гледки.

Изборът на мястото не е случаен – организаторите на фестивала, сред които е и Зорница Митин, са вдъхновени от природата и духа на района. 

"Има нещо магическо в тези скали, в Искърското дефиле. Мястото сякаш само ни избра" споделя тя в ефира на "България сутрин".

Фестивалът ще се проведе в продължение на три дни, като акцентът ще бъде върху рок музиката.

"Най-хубавото нещо е, когато се случва нещо ново. Това място има сурова, но невероятна красота, която ще създаде уникална атмосфера за рок фестивала", заяви един от изпълнителите на фестивала Светослав Витков.

На сцената ще се изявят както утвърдени рок банди, така и млади таланти. Ученическата банда "МаринЪ", с участието на Филип Велков, ще открие фестивала на 13 септември.

"Ние сме много благодарни за поканата. За нас е огромна чест и предизвикателство да открием фестивала", сподели Велков.

Фестивалът няма да бъде само музикално събитие. Организаторите са подготвили множество изненади и активности за посетителите – от работилници за деца до конкурсна част и томболи. В неделя ще има и благотворителна кауза, свързана с набирането на средства за машини за обдишване за деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback