България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Даниел Бенатов от Украйна: Дете на 9 г. е сред загиналите при нощна атака срещу Лвов

"За 3 до 5 минути не може да се скриеш", каза той

04.09.2024 | 11:02 Редактор:

"Снощи е атакуван център на западноукраинския град Лвов. Той е обект на световно наследство на ЮНЕСКО. Има 7 души загинали и поне двама от тях са деца. Знам за 9-годишно дете, загинало под руините на разрушена сграда. Има и разрушени архитектурни забележителности на стария град на Лвов. Няма информация за някакво разрушение на специални обекти или нещо военно", заяви от Украйна Даниел Бенатов за "България сутрин".

По думите му в Киев има много повече системи на ПВО.

"Системата работи нормално, но тези балистични ракети работят над звуковата скорост и времето на пристигане от старта до точката на целта става от 3 до 5 минути и не е възможно да се скриеш някъде, когато звучи сигналът и затова такива ракетни атаки са много опасни. Лвов е много важен стратегически център на Украйна, но за съжаление нямаме толкова съоръжения да защитим страната си", допълни Бенатов за Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че е необходимо повече високотехнологично въоръжение, предимно противоракетни системи.

"Не говорим за финансова подкрепа, защото по този въпрос имаме подкрепа. Нашите съюзници дават въоръжение, но забраняват да го използват дълбоко в територията на Русия и затова ние не можем да разрушим логистически вериги. Когато Украйна атакува Русия, никога не е атакува цивилни обекти. Винаги са някакви складове, резервоари и т.н.", поясни той.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 час
Смърт за Русия и русофилите. Сигнализирай за неуместен коментар