fallback

Кристина Цветкова - посланик на Day Off: School time: Връзката родител-дете е най-важната

"Аз съм от родителите, които приветстват повече часове по дигитална грамотност", признава журналистът

03.09.2024 | 12:32 Автор: Искра Ангелова

Ден преди празничния 15 септември, новинарският сайт dnes.bg организира събитието Day off: school time. Празникът ще е своеобразен начин, по който деца и родители да кажат довиждане на лятото. Един от посланиците на кампанията е водещата на Новините ON AIR Кристина Цветкова.

"С усмивка ще се съберем на 14 септември, за да посрещнем началото на новата учебна година. Ще сме заредени с позитивни очаквания, добро настроение, разбира се, високи изисквания към децата, защото ние трябва да изискваме, но и да ги обгрижваме и цялостно да се занимаваме с темата за детското образование и възпитание, здраве", каза Цветкова в студиото на "България сутрин".

Според нея най-важната връзка в живота е родител-дете.

"Тази връзка изгражда характера, изгражда човека и хората такива каквито сме. След това идва ролята на средата, училището и приятелите, но родителят е базата, на която всичко се гради. Ако там има проблеми, неглижиране и пропуски, те със сигурност оказват роля след това в целия човешки живот", допълни журналистът за Bulgaria ON AIR.

Нейната дъщеря вече ще бъде шести клас.

"След това обаче предстои седми клас. Тя ще бъде в първия випуск, на който ще предстои общообразователен тест, тя посрещна тази новина с лек уплах, защото не е само български и математика, трябва да се обърне внимание на историята и на природните науки. Тя среща трудности по история. Аз съм от родителите, които приветстват повече часове по дигитална грамотност, новите технологии", коментира Кристина Цветкова.

Тя признава, че се опитва да даде най-доброто за детето си, като подчерта, че спортът е изключителна важна част от всичко.

"Трябва да се опитваме да ги оставяме сами да решават какво да правят със свободното си време, също така да се вслушваме и в техните нужди. Дъщеря ми ходеше на танци, много ѝ харесваше, но не съвсем. Тогава тя избра гимнастика", добави гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback