fallback

Мюзикълът "Училище за магьосничества" с награда от фестивал за фантастика в Ротердам

Над 80 деца участват в спектакъла

30.08.2024 | 12:26 Автор: Елеонора Танева

Българският фентъзи мюзикъл "Училище за магьосничества" спечели наградата "Еврокон" в Ротердам в категория "Най-добро драматично представяне". Нашата страна победи при изключително голяма конкуренция в категорията си. 

"Ние правим нещо различно - мюзикъл от деца за деца - смея да твърдя, че сме единствените в България, които се занимаваме с това. В жанра мюзикъл изкарваме 80 деца и нагоре на сцената - пеят, танцуват, така са смесени, че не си личи кой пее, кой танцува, кой е от актьорската школа", сподели режисьорът и хореограф на спектакъла Радост Младенова-Арабаджиева в студиото на "България сутрин".

Тя посочи, че има специален подбор на децата, които се явяват на прослушване.

"Не отхвърляме деца, без да сме им дали шанс. Не винаги можем веднага да открием техния потенциал. Талантът не е всичко, 99% е труд" допълни режисьорът.

В ефира на Bulgaria ON AIR Василена Копаранова сподели, че най-вълнуваща е емоцията, която предизвикват в публиката по време на самото представление.

"Невероятно е да танцуваш, пееш, играеш, всичко в едно. Нямаш право на издънка. Всички наши спектакли са благотворителни, с цел да помогнем. Когато много се е репетирало, дори да има грешка, се отиграва", заяви младата артистка. 

Мариам Абу Ел Елла също е част от трупата, която представя мюзикъла "Училище за магьосничества". 

"Публиката, хората зад сцената, цялата енергия и еуфория е толкова удовлетворяваща. Бях на 4,5 г., когато мама ме пита искам ли да пробвам. Година по-късно отидох на прослушване. Така с времето, вече 8,5 г.", сподели Мариам.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback