България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как Нора Караиванова замени музикалната кариера с тази на касиерка

Музикален моноспектакъл разкри актьорския талант на певицата

29.08.2024 | 11:47 Редактор: Деси Николова

Нора Караиванова стана касиерка в хипермаркет в музикалния моноспектакъл на Иво Сиромахов "Сънища".

"Поканата дойде от Иво Сиромахов и много се радвам, че той ми отправи това предизвикателство. Беше супер изненадващо за мен. В началото на годината получих един имейл от него. Той беше прикачил файла и на самия материал на спектакъла. Прочетох го на един дъх. Много ми хареса текстът, защото Сиромахов пише много достъпно до по-голямата част от хората. Идеята вътре е много близка до всеки един от нас", каза певицата Нора Караиванова в "България сутрин".

В спектакъла се разказва за касиерка в хипермаркет и нейните мечти, как се сблъскват със сивата реалност на живота.

"Заедно с режисьора Златомир Молдовански три месеца работихме върху това, за да се получи крайният резултат, който хората могат да видят на 4 септември", сподели Караиванова пред Bulgaria ON AIR.

Пиесата "Сънища" разглежда контраста между монотонността на ежедневието и светлината на мечтите. Тя разказва за онези магични мигове през нощта, когато имаме възможност да избягаме от реалността, да се трансформираме и да изживеем вълшебства, стана ясно още от думите ѝ.

"В моето съзнание аз все още съм актриса и музикант. Харесва ми това ново амплоа на актьор на сцената. Според мен отворих една кутия на Пандора и тепърва предстоят някакви изненади", загатна певицата.

Гледайте целия разговор във видеото.