fallback

Делян Георгиев е готов да преодолее бразилско предизвикателство на SENSHI 23

Играта ми се развива еднакво добре на земя и в стойка, сподели ММА шампионът ни

29.08.2024 | 11:26 Автор: Тодор Петров

Броени дни остават до грандиозните битки на титаните в бойната галавечер SENSHI 23. Eвропейският и двукратен световен шампион по ММА Делян Георгиев отново ще излезе на ринга на SENSHI във Варна.

"Вече сме във финалния етап на подготовката. Противникът е от Бразилия, Лукас Лима се казва. Този път ми е малко по-сложен като противник, но не е нещо, срещу което да не сме се изправяли. Има умения на земя, непобеждаван боец е. Струва ми се по-добър от предишните двама", коментира боецът в ефира на "България сутрин".

"Фокусирахме се върху боя в стойка - ударите с ръце и крака. Играта ми се развива еднакво добре на земя и в стойка, ще опитаме да задържим боя в изправено положение. След това може би ще го атакуваме и в борбата", сподели още Георгиев за зрителите на Bulgaria ON AIR. 

От тази седмица той е започнал двуразови тренировки, които ще продължат около 10 дни. "Предишните ми двубои не бяха отдавна, бързо ще вляза в ритъм. 10 дни двуразово ще ми бъдат достатъчни", отбеляза ММА боецът.

"SENSHI е супер, харесва ми цялата организация и това, че се канят спортисти от други държави с различни умения. Гледам да присъствам на тренировките на международния лагер. Извличам винаги най-доброто от нещата около спорта - дисциплина, начин на мислене, начин на живот, подобрявам се и се боря с напрежението, контактите с други хора, обмяната на опит", каза още Делян Георгиев.

Според него доверието между треньор и състезател е ключово.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback