България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Роселина Петкова, посланик на Day Off: School Time: Спортът възпитава детето

Важно е да има съвместна работата между учителя и родителя, на мнение е Роселина Петкова

26.08.2024 | 12:30 Редактор: Вяра Димова

За пръв път новинарският сайт dnes.bg организира събитието Day Off: School Time, което ще се проведе на 14 септември в столичния квартал "Младост". То ще бъде своеобразен фестивал, с който деца и родители да кажат довиждане на лятото и да се подготвят за първия учебен ден. 

"Важно е да говорим за образованието. Важно е да не спираме да говорим от най-ранна детска възраст. Работата ни е свързана с ежедневните теми, затова за мен е важно да се говори всевъзможно много по темата с образованието. Всичко свързано с образованието ме вълнува, макар че моето дете все още не е ученик, в предучилищната група е. Това е сериозен ангажимент", коментира Роселина Петкова от Bloomberg TV Bulgaria,  която е посланик на кампанията Day Off: School Time.

Педагогът е ключов фактор, каза тя в "България сутрин".

"Важно е да бъде винаги съвместна работата между учителя и родителя. Да отиде едно дете от предучилищна възраст в първи клас си има своите предизвикателства. Едно от тях е сънят на обяд. Учителите в детската градина си вършат съвестно работата", заяви Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Спортът е важен за децата

"Физическата активност е много важна, стига здравословното състояние на детето да го позволява. Спортът възпитава. Има много ползи, независимо какъв спорт ще избере детето. Важно е да опита от всички. Физическата активност може да се балансира наред с всичко останало. Трябва да се наблюдава и детето. Може да се намери балансът, но това трябва да става винаги през родителя", категорична е Петкова.

Гледайте целия разговор във видеото.