fallback

САЩ увеличават военната си мощ в Близкия изток

"Ситуацията се изменя за минути, опасност за гражданите има", заяви Весела Райчинова

26.08.2024 | 11:40 Автор: Толя Стоянова

Шиитската групировка "Хизбула" атакува Израел с над 300 ракети и дронове от Ливан.

"Събитието не може да определи накъде отива Израел. Това предотвратяване на нападението беше изключително важно не само за страната, а и за гражданите, които са в очакване цяло лято. Фактът, че действията на север не са се влошили, може би ще доведе до сделка, но не може да бъдем оптимисти, защото няма никакво категорично решение. Всичко, което е свързано с международни дискусии, ако те не са във физическо присъствие на съответните представители, са хвърлени думи във въздуха, които не могат да доведат до нищо окончателно", коментира от град Бат Ям журналистът Весела Райчинова пред "България сутрин".

"Хизбула" прекрати първия етап на атаката

"Хизбула" заяви, че се прекратява първият етап на атаката. На въпрос от какво зависи вторият етап, Райчинова отговори, че от "Хизбула" искат да предотвратят тотална война, но това какво ще последва по-нататък, зависи от преговорите и от стратегията на Израел. Според журналиста е нужна точно изградена програма.

"Няма победители, има задържане на процеса. САЩ продължават да увеличават своите военни сили в Близкия изток. Това е на фона на нарастващото напрежение. Проблемът на север трябва да бъде категорично решен. Все още стои въпросът за сделката с отвлечените", отбеляза Райчинова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че извънредното положение, което беше обявено вчера в Израел, е било изтеглено бързо. Някои от полетите, които трябваше да се осъществят до Тел Авив и обратно, са били отменени за 2-3 часа.

"Надявам се, че няма да има сирени. Ситуацията се изменя за минути. Опасност за гражданите има, ако се използват военни оръжия", предупреди журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback