България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слънцезащита с фактор 50+, за да имат шанс специалистите да забавят биологичното стареене

"Използваме апаратура, която е свързана с тъканна регенерация, съобщи Виктория Стефан

23.08.2024 | 11:54 Редактор: Тодор Петров

Kак трябва да се грижим за нашата кожа и какви мерки да предприемем за защитата ѝ от жаркото слънце?

"Процесът на стареене започва в момента на приключване на процеса на растеж. Между 20 и 30 години всичко изглежда перфектно и превенцията започва след 30-годишна възраст. Фотостареенето се противопоставя на биологичното стареене", каза специалистът по регенерация на кожата Виктория Стефан в "България сутрин". 

Тя подчерта, че много хора отиват при специалистите на късен етап, когато вече е трудно да бъдат премахнати белезите на стареене.

Виктория Стефан апелира за добра слънцезащита и да се спазва часови диапазон за полезното слънце и получаване на повече витамин Д. Кожата ни да има добър загар, но да не я увреждаме, предупреди гостът на Bulgaria ON AIR.

Враг номер едно за кожата е слънцето

"Фактор 50+ е най-добрата слънцезащита, както и спазване на часовия диапазон. Когато UV лъчението е най-силно, не се препоръчва излагане на пряка слънчева светлина. В тези моменти остават трайни увреждания по кожата, с които е много трудно справянето", посочи Виктория Стефан.

"Използваме апаратура, която е свързана с тъканна регенерация. Това е едно желано нараняване върху кожата с различни методи, така че да накараме нашата кожа да се възпроизведе. Все по-голям е интересът, това са тенденциите. Знаем какво да очакваме, какъв е възстановителният период, знаем че е безвредно за здравето", каза още тя.

Виктория Стефан отбеляза, че тук не става въпрос за корекция, а за възстановяване на кожата.

И разказа повече за патентования метод за лечение на акне.

"Това е алтернативен метод, който използва технологии. Залагаме основно на една технология, която да се справи с бактерията, предизвикваща акнето. Акнето е хронично заболяване и може да продължава дълги години. При тийнейджърите довежда до сериозна депресия и психоемоционален стрес. Препаратите решават до една степен този проблем", разясни събеседникът.

По думите ѝ LED светлината е абсолютно безопасна и е нов вид лечение на белези на стареене и косопад.

"Хората искат да е безвредно и да е безболезнено. Когато става въпрос за игли, това ги плаши. Страхуват се от неизвестното и не искат да се подлагат на болки. LED терапията я включваме в почти всяка една технология", коментира Виктория Стефан.

Гледайте целия разговор във видеото.