България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Петя Кертикова за Day Off: School Time и здравословното хранене при децата

"Крайностите не са добри в нито едно отношение", каза посланикът на кампанията

21.08.2024 | 11:57 Редактор: Искра Ангелова

За пръв път новинарският сайт dnes.bg организира събитието Day Off: School time, което ще се проведе на 14 септември в столичния квартал "Младост". То ще бъде своеобразен фестивал, с който деца и родители да кажат довиждане на лятото и да се подготвят за първия учебен ден.

"Страшно много вярвам, че доброто хранене, физическата активност, подготовката за училище и активностите, които са свързани с детето, са много важна част от израстването му. Когато е малко детето, гледаме какви заложби му е дал Господ. Нещо, от което съм попила много знания, е от образованието в САЩ. Там още в началното образование се гледат заложбите на детето", каза водещият на "Новините ON AIR" и автор на поредицата "Завърналите се" Петя Кертикова в студиото на "България сутрин".

Тя е и посланик на кампанията. Приема да е посланик на събитието, тъй като от 3 години вече е и майка.

"Синът ми вече знае, че ще бъде в първа градинска група, не са вече бебета. През лятото той се храни със сезонни зеленчуци и плодове, месото също присъства в менюто му. Когато го захранвах, бях много стриктна, сега обаче му се доверявам. Той се храни здравословно", допълни Кертикова за Bulgaria ON AIR.

Попитана дали подкрепя премахването на мармалада и меда от менюто на децата в детската градина, тя отговори: "Крайностите не са добри в нито едно отношение. Но въпросът е дали това, което хапват нашите деца в градините, е здравословно. Не може на бебета, които не са захранени, да им се предлага това".

Гледайте ТУК всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова".