България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Деца и родители правят преход от лятото към учебната година с Day Off: School Time

"Ще бъде много цветно и изпълнено с изненади", каза журналистът Александър Попов

19.08.2024 | 11:55 Редактор: Деси Николова

За пръв път новинарският сайт Dnes.bg организира събитието Day Off: School time, което ще се проведе на 14 септември в столичния квартал "Младост". То ще бъде своеобразен фестивал, с който деца и родители да кажат довиждане на лятото и ще се подготвят за първия учебен ден.

"През годините сме реализирали много проекти, но този път решихме да организираме събитие, което да бъде много цветно и изпълнено с изненади, за да изпратим подобаващо лятната ваканция", каза главният редактор на Dnes.bg Александър Попов пред "България сутрин".

Едно от основните предизвикателства пред родителите и децата е плавният преход от лятната ваканция към новата учебна година. В ефира на Bulgaria ON AIR Попов сподели, че в работата на родителите винаги има леки притеснения относно това как децата им ще се справят с училището и социалните отношения.

В контекста на тези притеснения събитието, което ще се проведе на 14 септември, има за цел да предложи игри и забавления, както и да повдигне важни въпроси, свързани с образованието и здравословния начин на живот на малчуганите

По време на събитието ще има игри и викторини, в които ще се включат не само децата, но и родителите. Очакват ви приятни изненади и възможност да се срещнете с известни личности, които ще споделят как те гледат на образованието на своите деца. 

Събитието е с безплатен вход и е насочено към всички заинтересовани. Попов прикани всички да се присъединят на 14 септември в "Младост" за едно приятно прекарване с множество изненади.

Гледайте целия разговор във видеото.