България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове

"Огромна част от обществото одобрява в училище да не бъде допускана такава пропаганда", каза Даниел Проданов

16.08.2024 | 10:37 Редактор: Искра Ангелова

Румен Радев подписа указа за обнародване на промените в ЛГБТ закона. Това предизвика протест пред президентството.

"Повдигат се притеснения в част от хората, вероятно и в част от учителите. Но това е заради грешна интерпретация на закона. Досега в текстовете на този закон беше залегнала забрана за политическа дейност в училищата, както и за налагане на религиозни доктрини. Това не означава, че в училищата не се говори за политика и религия, а че не се налага определена религиозна доктрина", каза Даниел Проданов от "Възраждане" в студиото на "България сутрин".

По думите му учителите са свободни да говорят за сексуалната ориентация, но не може да налагат определен тип мислене или пък да поощряват нещо подобно.

Пропагандата на сексуалната ориентация

"Досега кой следи да не се налага политическа пропаганда в училищата? Не ми е ясно. Учителите, които трябва да спазват закона, имат всички морални и професионални качества да го правят. Преди няколко месеца се бяха появили материали около училищата, които разказваха за семейна двойка от две дами, които са емигрирали във Великобритания, тъй като в България не могат да се оженят", подчерта гостът.

Той е на мнение, че тази история е тип пропаганда.

"Ние сме на твърдото мнение, че в България не трябва да има еднополови бракове и това няма да се промени, тъй като това е българската традиция. Разделение при децата има там, където някой не си е свършил работата и където учителят не си е свършил работата. Напрежението между децата винаги ще го има", добави Проданов за Bulgaria ON AIR.

Попитан как ще се измерва границата между пропагандата и информацията, той отговори: "Тук всичко лежи на съвестта и професионализма на директорите. Никой не е в опасност. Огромна част от обществото одобрява в училище да не бъде допускана такава пропаганда".

Представителят на "Възраждане" призна, че партията е получила поздравления за прокарания закон.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 часа
и без това няма населения достачно айде Сигнализирай за неуместен коментар