fallback

Засилиха охраната на Доналд Тръмп, предимството на Харис - огромните натрупани милиони

"Ще продължи опасността за Тръмп, ФБР осуети втори опит за покушение, за да си измие имиджа", смятат Огнян Дъскарев и Чавдар Стефанов

08.08.2024 | 11:51 Автор: Искра Ангелова

САЩ осуетиха потенциален втори атентат срещу Доналд Тръмп. Арестуван е пакистанец, обвинен в заговор за наемно убийство на политици. Новината излиза след първата съвместна изява на Камала Харис и Тим Уолц.

"Тази новина мина и замина, става въпрос за 46-годишен пакистанец, който е имал някакви намерения. Вчера питаха Тръмп за това нещо - той единственото, което каза, е, че професията на президента е доста опасна", каза журналистът Огнян Дъскарев в студиото на "България сутрин".

Според колегата му - Чавдар Стефанов, случилото се е, за да се измие имиджът на ФБР след първия опит, когато имаше доста пропуски.

Иран стои зад опита за покушение срещу Доналд Тръмп?

"Второто е превенция и третото е заради обтегнатите отношения с Иран, беше закономерно. Иначе няма нищо особено, освен, че са замесени поставени лица, агенти под прикритие", добави журналистът за Bulgaria ON AIR.

Дъскарев припомни, че излязоха данни, че Иран стои зад първия опит за покушение.

"Ще продължи да има такава опасност за Тръмп заради това, че САЩ са изключителни разделени, напрежението нараства и досега голямата новина е, че Камала Харис си избра подгласник. Охраната на Тръмп вече е засилена, дори службата по сигурност му предложи да не прави митинги на открито, но той отказа. Ако Тръмп иска да стане президент - трябва да вземе Аризона и Пенсилвания", поясни той.

Американските медии превъзнасят Камала Харис

Той е на мнение, че чрез Тим Уолц Камала Харис ще се опита да привлече още по-лявата част на избирателите си.

"Камала Харис 18 дни не е отговорила на нито един журналистически въпрос, тя не ходи по големите медии, те не я канят, защото те са нейни приятели и знаят, че тя много трудно ще отговори на истински въпроси. Големите американски медии я превъзнасят. Нейната лява половина е толкова силна, на която е подгласна половината Америка. Харис има две предимства - цветът на нейната кожа и това, че е жена", допълни Дъскарев.

Според Чавдар Стефанов тя ще проговори след големия Конгрес на демократическата партия, който е на 19 август: "А предимството при Харис е огромната сума пари, която успя да прибере - 310 млн. долара за две седмици".

"Камала Харис обвинява Тръмп, че той е спрял абортите, което не е вярно, а е вярно, че всеки щат си решава. Тя отказва да каже в кой месец трябва да се направи аборт, което ме навежда на мисълта, че тя е много радикална. А според Тим Уолц няма проблем да се правят аборти и в края на бременността, което е касапница", категоричен е Огнян Дъскарев.

Той е на мнение, че Камала Харис се страхува да излезе на дебат с Тръмп.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback