fallback

Джаз легендата Васил Петров отбелязва 30 години на сцената с "The Best of"

"Когато съм изморена от пътуванията, си почивам на сцената", каза той

02.08.2024 | 12:14 Автор: Искра Ангелова

За да отбележи своите 30 години в музикалния свят, Васил Петров е подготвил за почитателите на романтичната музика специална вълнуваща програма "The Best of". Васил Петров е една от емблемите на българския джаз, но не само. Включени са избрани песни от широкия му репертоар, поднесени по неговия неподражаемо елегантен маниер, с мащабна оркестрация с джаз нюанси, заедно с Врачанската филхармония с диригент Христо Павлов.

"Този път беше почти без трудности, но без тях как ще каляваме волята си. Но като цяло обстоятелствата се стекоха по мед и масло, както се казва. Благодарен съм на Бог, че си изкарвам хляба с нещо, което обичам. В лятното турне ще включа най-доброто от тези 30 години", каза джаз легендата в студиото на "България сутрин".

Турнето започва от Варна и ще приключи в Пловдив

Турнето ще започне от 9 август 2024 година от Летен театър Варна и ще продължи до 1 септември в Античния театър в Пловдив.

"Програмата е интензивна, 11 концерта ще са. Днес откриваме джаз фестивала в Боровец. Утре сме в Банско. Ще се насладя на планинския въздух преди турнето, което ще премине и през Попово, и през Велико Търново, и през Кърджали. За първи път ще бъдем в Карнобат", добави Васил Петров за Bulgaria ON AIR.

Самият той призна, че когато е изморен от пътуванията, си почива на сцената.

"Манталитетът на публиката е различен. Японската публика е една, германската - друга. Но от теб зависи как тя ще реагира", каза още Петров.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback