България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Певицата Невена Пейкова прослави България на прочут фестивал в Беларус

Излях душата си в тези песни, които са в албума, сподели изпълнителката

31.07.2024 | 12:08 Редактор: Беатрис Младжова

Невена Пейкова представи България на 33-ия международен фестивал за изпълнители на естрадни песни "Славянски базар" във Витебск, Беларус, където се състезава с артисти от над 20 държави. 

"По регламент там се пее песен на славянски език и един световен хит, аз изпях "Устрем". Със сигурност това е най-големият форум за певци в целия свят и на мен наистина много ми се ходеше. Знам, че от 60 държави, които сме били на предварителна селекция, отпуснаха 15, ние сме сред тях и това е немалък успех. Статуетката им е много красива. Много съм щастлива, че имаме награда, защото нашата малка страна има толкова таланти, които целият свят трябва да чуе", каза певицата в "България сутрин".

Тя се чувства щастлива от участието си и е горда с двете си изпълнения.

"Като знаеш, че това е един от най-големите форуми в целия свят, носиш доста голяма отговорност. Бях тръгнала с голямата кошница, винаги тръгвам с нагласата, че трябва да съм първа и да спечеля. Не всеки път всичко зависи от теб, но смятам, че представих страната ни и себе си по най-добрия начин. Трябва да благодарим на Йорданка Христова, която беше член на журито тази година и се бори за мен, както и на Николай Текелиев, който е виновникът да представя страната ни тази година", допълни Пейкова пред Bulgaria ON AIR.

По нейни думи световноизвестната песен, която изпълнява, сама по себе си е впечатляваща.

"Аз си мечтая за него може би от 10 години. Горната граница е 30 години и сега беше най-подходящият момент, защото аз съм почти навършила 30. Смятам, че тази песен е една от моите. Let it be на Beatles наистина е световен хит, поднесен по този начин, звучи класно. Винаги има страх, защото когато представяш нещо толкова популярно по различен начин, не знаеш хората как биха го приели", коментира изпълнителката.

Албумът на Пейкова е харесван и се радва на успехи, а тепърва ще издава още хитове.

"Наистина излях душата си в тези песни, които са в албума и съм много щастлива, че ми се случи. Към момента не работя по нови песни, но имам достатъчно направени, които трябва да се реализират. Имам една песен с Георги Христов и тя все още не е реализирана, така че предстои", разказа певицата.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
sz
преди 53 минути
Какъв е тоя славянски пазар? Да дойде в Стара Загора на пазара за булки. Там рускините и за пет пари не вървят. За сведение на невинната госпожа Пейкова(май фамилията идва от пейка, не най-удобния начин за занаята).. Сигнализирай за неуместен коментар