fallback

Нарцистични лидери ни вкараха в хронична политическа криза

Доц. Албена Танева и д-р Пламен Димитров разкритикуваха политическите партии

25.07.2024 | 10:28 Автор: Тодор Петров

Политологът и преподавател в Софийския университет доц. Албена Танева смята третият мандат за съставяне на правителство за обречен на неуспех. А причината са позициите на различните политически сили. 

"Изненадата би била, ако се направи правителство с третия мандат. Въпросът е по какъв начин ще се намери посока за излизане от тази хронична политическа криза. Проблемът е партизанското говорене и усещането за липса на протест. Нападките не печелят подкрепа. Опитите за остроумие по-скоро досаждат. Отдавна е време за мъдрост в начина, по който се предлагат решения", подчерта тя в "България сутрин".

Според доц. Танева администрацията управлява въпреки случващото се на политическата сцена.

"В политиката всички сме на ход. Има страшно много хора, които имат огромен потенциал да се занимават с политическа дейност. Твърдите ядра доста се смалиха и липсва капацитет на партиите да отправят послания, чрез които да намират отзвук. Нашата дейност като избиратели не се свежда само до деня на изборите. Не сме зрители на арената", категорична е тя.

Психологът д-р Пламен Димитров е на мнение, че сме в безвремие, в което получаваме повече от същото.

"Предизборното не е спирало и в същото време партиите не си решават работните задачи. Провалът им не може да се маскира с къси пасове. Трябва да търсят професионална консултация как да оцелеят. Някои нарцистични лидери се борят за взаимно очерняне. Мъдро е да се оттеглят тези, които не предизвикват внимание и подкрепа от обществото. Ето какво направи Джо Байдън", коментира той за Bulgaria ON AIR. 

По думите му "тези слуги, които се мислят за господари, са в голямо разминаване в собствената дефиниция за неща, които още Аристотел ни е казал". 

"Няма лидери, когато нямат последователи. Тези хора трябва да се подложат на терапия, а не да си почиват. Ще получат още по-лоши резултати наесен. Огромен дефицит на политически фигури", предупреди д-р Димитров.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback