България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Звънят ни чашите" на Дарко влиза в предстоящия му шлагерен албум

След 40 г. човек преосмисля какво прави и как го прави, каза изпълнителят

24.07.2024 | 11:57 Редактор: Тодор Петров

Песента "Звънят ни чашите" е музикалното предложение на Дарко. Тя ще бъде включена в албума му с шлагерни песни, който изпълнителят планира да представи на музикалния пазар до края на годината. Албумът е планиран за октомври.

"Идеята се роди от приятели, всички искаха да участват в заснемане на клип. Казах: "Хайде да измислим песен, която ще дава лятно настроение". Много от хората във видеото са близки приятели. За този шлагерен албум работя много близо с Пламен Велинов, който ми помага за аранжиментите. Да се изявявам в създаването на музика е по негова инициатива. "Чудни времена" е тежка песен с голямо послание за любовта", разказа Дарко в "България сутрин".

Първият му сериозен дует в шлагерната музика е с Маргарита Хранова.

"Боже, хубаво е", това е песента, която грабна хората с нейното създаване. Получи се доста интересен клип. Заведох майка ми до Малта и решихме да комбинираме със заснемането на клипа", посочи още изпълнителят. 

Освен споменатите известни песни, предстоят още поне 6-7, които са нови и хората не са ги чували. Те също ще намерят място в предстоящия албум на Дарко.

"След 40 г. човек преосмисля какво прави и как го прави. Много различно е, когато се включа в създаването на песента от самото начало, когато аз създавам мелодията. Шлагерната музика има много почва. За съжаление, тя не е комерсиална. Музиката ми е повече удоволствие, отколкото нещо, с което си изкарвам прехраната", каза още изпълнителят за Bulgaria ON AIR.