fallback

Светлинно и дрон шоу в София за сесията на ООН по изменението на климата

"Промяната започва от всеки един от нас", подчертаха Страхил Йорданов и Галина Въчева

24.07.2024 | 11:51 Автор: Деси Николова

Светлинна проекция и дрон шоу, посветени на климатичните промени, ще посрещнат делегатите на едно от най-големите световни събития за климата - 61-вата сесия на Междуправителствения панел на ООН по изменение на климата. Фасадата на Националния дворец на културата ще бъде преобразена от творбата "Хоризонт".

"Щастливи сме, че ще можем да поканим жителите на София и гостите на столицата да посетят НДК на 27,28 и 29 юли със светлинна проекция, която ще бъде от 22 до 23:30 всяка вечер. Приканваме всички гости да дойдат в събота в 22:00, защото тогава за откриването ще има и дрон шоу с 200 дрона, което ще допълва светлинната проекция", каза основателят на глобална компания в сферата на устойчивостта и климата Страхил Йорданов в студиото на предаването "България сутрин".

В три поредни вечери фасадата на НДК ще бъде преобразена от светлинната проекция. С нея ще припомнят неразривната връзка на човека с природата и отговорността, която носим за бъдещето на човечеството и на общия ни дом.

"Ще летят дроновете в небето и това ще е в симбиоза със светлинната проекция на НДК. Наистина смятаме, че нашата комуникация в посоката на климата и по темата на климата е доста уникална. Установихме, че голям процент от комуникацията за това, което се случва в сферата на климата, е суха, неразбрана за обществото", коментира съоснователят на компанията Галина Въчева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта: "Промяната започва от всеки един от нас".

"Една от основните функции на изкуството е да ни фокусира върху съвремието с някакъв различен поглед, да ни даде различна перспектива. Много е динамично времето, в което живеем. Много сме забързани и често забравяме за неща, които пряко не ни касаят в ежедневието и нямаме време да се замислим за тях. Изкуството е една добра медия, един добър повод да стигнем до сърцата на хората, да ги докоснем емоционално и да им припомним, че става въпрос за нашия дом", каза още Йорданов..

София ще посрещне близо 500 делегати от 150 държави за 61-ата сесия на Междуправителствения панел по изменение на климата (IPCC-61) към ООН.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback