България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лорита Радева, ГЕРБ: От ПП-ДБ-СС крият информация за боклука на София

От ГЕРБ не биха подкрепили контейнерите с отворени капаци

24.07.2024 | 10:56 Редактор: Тодор Петров

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС не подкрепят мерките на ПП-ДБ-СС за разделното събиране, тъй като първо настояват да се запознаят с подробните анализи.

"Стартът на подобен тип действия е направен от управленския екип на ГЕРБ. Докладът е за усъвършенстване на предложените от ГЕРБ мерки. Няма как ГЕРБ да застане срещу собствената си политика. Случва се прикриване на данни и информация, липса на диалог, което води до подобни реакции", заяви общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева пред Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че общинските съветници не разполагат с анализите, на базата на които се дават числови параметри. 

"Нашето искане е за отлагане на доклада. Процесът зависи от онези, които крият информация. От комисията по околна среда се укрива информация. Тя направи опит да посети завода за отпадъци в Яна. Директорът ни каза, че има указания от прекия си началник да не ни допуска в завода", посочи още Радева в "България сутрин".

По думите ѝ част от твърденията за изчерпване на капацитета на депото са изцяло манипулирани.

"Длъжни сме да работим заедно и следва този доклад да бъде приет. Казва се, че са проведени разговори с районните кметове на колко точки могат да бъдат разположени новите контейнери. Друг е въпросът как ще се отразят на паркирането, безопасността на движението и преминаването през уличното платно. Това трябва да стане на база на анализи. Искаме да видим цялата събрана информация", обясни общинският съветник от ГЕРБ.

Радева добави, че не биха подкрепили контейнерите с отворени капаци, тъй като снегът и валежите компрометират събрания в тях отпадък. Има възможност настоящите иглу контейнери да бъдат с увеличен отвори, смята гостът.

Радева посочи, че гражданите и общинските съветници от "не нашите политически групи" не участват в процеса за разделното събиране на отпадъци.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 4 минути
Добре ,че крият. Инак това недуразумение ще лъсне с всичката си простотия. То и името и гавори - Лорита? Рита ли, лольо ли и дядо и ? Инвентори на хамбициозни родители, че се и бута да коментира. Барем да си смени загллавието ... Сигнализирай за неуместен коментар