fallback

Как би работила България с емоционалния Доналд Тръмп?

Нито за Америка, нито на Европа ще бъде лесно, ако спечели втори мандат, посочи журналистът Петър Карабоев

19.07.2024 | 11:40 Автор: Деси Николова

Доналд Тръмп излезе с първа реч след опита за покушение, с която официално прие номинацията на републиканците да бъде кандидат за президент. Той отново отправи послание за единство и даде заявка, че заедно с издигнатия от него вицепрезидент Джей Ди Ванс, ще спечелят предстоящите през ноември избори.

Над час и половина реч

"Това бе най-дългата реч в съвременната история на човек приел номинацията. Това е и комично, и трагично. Комично, защото това е събитие, на което всички знаят кой ще получи "Оскара". Той трябва да излезе, да благодари на зрителите, на продуцентите и така нататък, но той не млъква. Час и половина Доналд Тръмп говори, залата беше изключително приповдигната, това е един голям празник на Републиканската партия. Пикът на емоциите е бил докаран в един момент, те са очаквали той да млъкне, те да ръкопляскат и да падат балоните, но той не млъква", коментира журналистът и международен наблюдател Петър Карабоев в студиото на "България сутрин".

Гостът отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че в първите 20 минути Доналд Тръмп бил спокоен, посланията са му били премерени, спазвайки инструкциите на екипа си, но като е приключил със сценария си, се е върнал отново към типичния Тръмп, когото хората познават.

Кой е истинският Тръмп?

"Това е леко изнервящо. Ако България трябва да работи с един евентуален втори мандат на Доналд Тръмп, с кой точно Доналд Тръмп говорите? С този, който е в първите 15 минути, написани по сценарий от екипа му или с интуитивния Доналд Тръмп, който е в следващия един час? Когато преговаряте с него, той е интуитивният Тръмп, когато го виждате публично - той е премереният Тръмп. Как е възможно да имаме двама толкова различни хора", каза още Карабоев.

Журналистът посочи, че проверка на фактите е показала, че в изказването си Тръмп е допуснал редица фактологични грешки.

"Веднага направиха проверка на думите, примерите и сравненията, които е казал в речта си. Над 22-23 бяха изключително груби грешки и неистини. Това е добрият стар Доналд", заяви Карабоев.

По негови думи никак няма да е лесно нито на Америка, нито на Европа, ако Тръмп спечели втори мандат като президент.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback