България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

17 000 свещи на джаз концерт в Античния театър в Пловдив на 9 август

България ще влезе в историята с нещо различно, каза изпълнителят Боби Вълчев

17.07.2024 | 11:55 Редактор: Беатрис Младжова

Наближава концерт с красива джаз музика в магнетична атмосфера, създадена с помощта на повече от рекордните за концерт 17 000 свещи, който ще се проведе в Античния театър на културната ни столица Пловдив - вълшебно място, изпълнено с история.

"Свещите съвсем скоро пристигнаха. Вече емоцията достига пиков момент. Това е труд, който полагаме повече от година и половина за този концерт. Когато приближава датата, вълнението е много силно, защото това са много репетиции, писане на аранжименти", сподели джаз певецът Боби Вълчев в "България сутрин".

Концертът ще се проведе на 9 август в Античния театър в Пловдив

"Думите са много малко и недостатъчни да се обясни на човек, когато само пристъпи до това място, самата история, атмосферата те завладява. Това е много магнетично място. Ние се поинтересувахме и се оказа, че в Ню Йорк с помощта на голяма компания са правили концерт с 16 000 свещи, сега със собствени сили и мускули правим 17 000. България ще влезе в историята с нещо различно", допълни Вълчев за Bulgaria ON AIR.

Свещите ще бъдат единственото осветление на предстоящия концерт

"Около хората няма да има, защото не искаме да ги притесняваме. Ще бъдат главно на сцената и евентуално около самите арки, където са отзад колоните. Няма да има друго осветление. От късната нощ на предния ден започва подготовката, защото преди това има друго събитие там и от много ранни зори всичко ще започне, защото няма как иначе да ни стигне времето", обясни гостът.

"Джаз музиката, като се е създала, е била музиката на бита и тя идва сърцата и душите на хората. Тя тръгва от съвсем ежедневните неща и е много близка до хората. Ако човек прави музиката от душа и сърце и е истински,  тя достига до всеки човек", каза още Боби Вълчев.

Гледайте целия разговор във видеото.