fallback

В разузнаването на САЩ е имало сигнал за подготвян от Иран атентат срещу Доналд Тръмп

Все по-често се говори, че демократите може да издигнат Мишел Обама за президент, заяви журналистът Кристина Цветкова

17.07.2024 | 11:43 Автор: Елеонора Танева

Продължава търсенето на истината за опита за убийство на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп. 

"Това повиши популярността му. Напомни за покушението срещу Роналд Рейгън през 1982 г., когато Рейгън шеговито казва на хирурга в операционната зала "Надявам се да сте републиканец", и той му отвръща "тук в момента всички сме републиканци", припомни международният редактор на Новините ON AIR Кристина Цветкова в студиото на "България сутрин".

Заплаха за Тръмп от Иран

Журналистът сподели информация от CNN за подготвян атентат от Иран срещу Тръмп, който нямал общо с покушението, извършено от Матю Крукс. 

"Иран отрича да има участие в покушението срещу Тръмп. Но има такъв сигнал в разузнавателните служби на САЩ. Няма връзка с този самотник. Охраната му е била засилена заради тези разузнавателни информации за ирански заговор срещу него", допълни Цветкова. 

В ефира на Bulgaria ON AIR тя изрази мнение, че са неоснователни твърденията за инсценировка на покушение, тъй като случайността със завъртането на главата на Тръмп го е спасила от фатален изстрел. 

Номинация за президент в последния момент?

Цветкова сподели и очакванията за изненада от страна на демократите, за които вече се говори, че може да номинират в последния момент Мишел Обама за техен кандидат за президент вместо Джо Байдън. 

По думите на журналистика очакванията са избраният за вицепрезидент на Тръмп - сенатор Джей Ди Ванс, да привлече и по-млади избиратели и средства: "След номинацията му приходите в кампанията на Тръмп отбелязват увеличения с милиони". 

Кристина Цветкова посочи също, че няма изненада в избора на Роберта Мецола за председател на Европейския парламент. Очаква се и Урсула фон дер Лайен да бъде преизбрана начело на ЕК.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback