fallback

Анализатор: Испания изигра красив за окото футбол, Мбапе и Роналдо не се представиха добре

"Ламин Ямал изглежда доста по-зрял от някои футболисти", каза Христо Евстатиев

15.07.2024 | 12:30 Автор: Искра Ангелова

След 2:1 Испания е големият победител на Европейското по футбол. Англия не успя да грабне купата. A Испания за 4-и път си тръгва с трофея, след победите си през 1964, 2008 и 2012 година.

"На финала видяхме една много силна Испания и за пореден път на това Европейско първенство една много слаба Англия. Няма да има почивен ден за работещите в Англия. Испания тотално доминираше на това Европейско спрямо останалите големи сили и абсолютно заслужено спечели трофея", каза спортният анализатор Христо Евстатиев в студиото на "България сутрин".

Той припомни, че в групата си Испания беше изключително убедителна, побеждавайки европейския шампион Италия.

"В директните елиминации победиха 3 световни шампиона - Германия, Франция и на финала вече Англия. Отборът на Саутгейт се опита да изравни в края, но в крайна сметка Испания изпревари Германия с една континентална титла", добави Евстатиев за Bulgaria ON AIR.

По думите му детето-чудо на Испания Ламин Ямал е изключителен талант.

"От 1-2 години се заговори за него, той се утвърди като титуляр в "Барселона" и всички специалисти му предричат бляскаво бъдеще. Той спечели приза за "Най-добър млад състезател". Баща му е мароканец, майка му е от Екваториална Гвинея, но от малък е в школата на "Барселона", той изглежда доста по-зрял от някои футболисти", коментира още спортният анализатор.

Той е на мнение, че голямата звезда на Англия и "Реал" (Мадрид) Джуд Белингам не се представи на ниво.

"Футболисти искат с минимални усилия да стигнат до победата, но сега видяхме Испания, която играеше доминантен и красив за окото футбол. Отбелязаха 15 гола, което е рекорд. Килиан Мбапе, Хари Кейт, Фил Фодън, Роналдо не се представиха добре. Тези, които играят в Европа, са уморени от тежките сезони, а Роналдо е на възраст и нямаше късмет", добави Христо Евстатиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback