fallback

Коментар: Трусовете в ДПС отекват в цялата страна, Доган говори мъдро

Предстои да видим Пеевски как ще се справи, отбелязаха Красимир Премянов и доц. Борислав Великов

11.07.2024 | 10:55 Автор: Деси Николова

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и на още петима членове на ръководството на партията. От своя страна Пеевски обяви, че няма да се откаже и няма да предаде хората, дали му доверието си и добави, че никой не може да спре "новото начало".

"Доган винаги е говорил мъдро, разумно и основателно. Тази партия е тясно свързана с неговото присъствие и роля. Всеки, който подценява това - губи", заяви председателят на Съюза на тракийските дружества у нас Красимир Премянов в студиото на "България сутрин".

Сред думите на Доган, който вчера направи свое обръщение се открои и следното изречение "Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни".

"Тези трусове в ДПС отекват в цялата ни държава и в парламента. Ние виждаме, че ще се занимаваме малко с проблемите на ДПС. Единствено там като че ли имаше стабилност досега, а сега започва и там някакво разграждане, а пък има толкова важни неща пред държавата, включително едно редовно правителство, макар и за кратко, което да приеме бюджета, да приеме необходимите закони по ПВУ", каза бившият председател на Народното събрание доц. Борислав Великов за Bulgaria ON AIR.

По негови думи резултатите от последните избори за парламент се дължат на Пеевски, но не е ясно бъдещето му.

"Пеевски набра много пара, ако използваме някаква аналогия с транспорта, парата на неговия локомотив е доста силна. Интересно е как един такъв локомотив ще вземе завоя, ще успее ли Пеевски да вземе завоя или просто ще видим едно ново начало, някоя нова партия, каквито е имало от ДПС като отцепници, но не знам дали ще бъде успешен", коментира доц. Великов.

Премянов отбеляза, че през годините често се е случвало в ДПС да се искат оставки.

"При тях има такава практика, когато поведението на ръководството не съответства на традицията, на критериите на тази партия, се искат оставките на нейните ръководители. Това се е случвало преди, партията остава да функционира и да си върши работа", уточни Премянов.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback