България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стоян Захариев представи албума "Канто" - двоен диск с 30 песни

Може би съм станал по-мъдър и опитен, сподели певецът за дългогодишната си кариера

09.07.2024 | 12:02 Редактор: Тодор Петров

Стоян Захариев издаде новия си албум - "Канто". Дискът е двоен и включва 30 песни.

"Подборът на песните не е лек. Започнах да откривам стари инструментали, дема от 1993-94 г. и си казвам: "И тази е хубава, и тази е хубава...". Повечето се припяти и звучат все едно сега са записани. Канто е основната мелодия в песента. Асоциирам се с тази марка повече от 15 години, това е типът музика, който правя - задължително трябва да има мелодия, хармония, ритъм и емоция. Текстът също е много важен", сподели изпълнителят в "България сутрин".

Стоян Захариев споделя, че е в началото на кариерата си е "летял", опитвайки да се сравнява с най-големите в поп музиката и правейки авторска музика на английски език.

"Може би съм станал по-мъдър и опитен. Не знам какво означава думата "компромис". В творчеството започнеш ли да правиш компромиси, означава че не си ти. Или обичаш и те обичат, или не. Ако има само търпимост, тя е до време и пак е компромис", каза още певецът за Bulgaria ON AIR.

Захариев не предвижда специална промоция на новия албум. Представя го по медии и по време на участията си. Наскоро е пял на абитуриентски бал, а тази събота е на концерт във Велинград.