България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Георги Георгиев: ПП-ДБ дефилират с костюми, а не са свършили работа за 1 лев

"Щели да бъдат опозиция, ама то няма управляващи", заяви депутатът от ГЕРБ

04.07.2024 | 10:20 Редактор: Деси Николова

ГЕРБ-СДС не получи нужната подкрепа и кабинетът на Росен Желязков беше отхвърлен в пленарната зала. Лидерът на партията заяви, че няма да подкрепи правителство с втория и третия мандат.

"Като университетски преподавател поставям оценка на дебатите вчера слаб 2, заради ниската политическа култура, която демонстрираха основно колегите от ПП-ДБ. Хора, от които ние очаквахме и търсихме подкрепа, така както преди една година ГЕРБ като първа политическа сила подкрепи втората от ПП-ДБ с цел техен кабинет. Една година по-късно те са трети и очаквахме от тях, в името на развитието на България, да свършим работа" заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев пред "България сутрин".

По негови думи причината за проваления проектокабинет "Желязков" е именно липсата на подкрепа от ПП-ДБ.

"Щели да бъдат опозиция, ама то няма управляващи. Няма на кого да са опозиция. Отговорното поведение изисква да се подкрепи кабинетът, а след това вече всяко негово действие да бъде контролирано, да се влезе в ролята на опозиция. Има един принцип в правото - власт власт възпира", каза Георгиев за Bulgaria ON AIR.

Депутатът е на мнение, че вчерашните дебати са били пълни с излишни нападки и обяснения и е липсвало съдържателност защо точно партиите не искат да подкрепят кабинета на Росен Желязков.

"В залата слушахме жалба по отминалата младост на Денков, колко бил велик като премиер. Асен Василев говореше откровени неистини, вместо да се занимаваме с това какви са конкретните мерки, защото ние имаме управленска програма и те я знаят", посочи Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ отново подчерта, че липсата на държавническо поведение и отговорност от страна на ПП-ДБ е причината за отхвърленото правителство.

"Виждам едни хора, които си разхождат костюмите и дефилират, радват се на обществено внимание, а не са свършили работа за един лев. Това не е сериозно", заяви Георгиев.

Гледайте целия разговор във видеото.