fallback

В Сутрешния блок на 19 януари 2015г. очаквайте

До какво ще доведе евентуалното премахване на трудово-експертните лекарски комисии?

16.01.2015 | 14:35 Автор: Ирина Георгиева

В понеделник в Сутрешния блок ще говорим за здравеопазване, правосъдие и финанси.   В минутите след 7:30 ще говорим за последните законодателни промени, които се предвиждат в сферата на здравеопазването. Ще потърсим отговор на въпроса до какво ще доведе евентуалното премахване на трудово-експертните лекарски комисии, по-известни като ТЕЛК-ове и дали има опасност от увеличаване на корупционния натиск и броя на "фалшивите" диагнози .

Малко по-късно ще обсъдим и новите идеи на правосъдното министерство, които предвиждат създаване на специализиран орган за борба с корупцията. Може ли това да се случи у нас и какви ще бъдат ефектите ще коментираме с директора на правната програма на институт "Отворено общество" Иванка Иванова.

С икономиста Владимир Каролев пък ще поговорим за пътя на България към еврозоната и за това има ли пречки да заменим левовете с евро.

А в 9 отново ще се върнем към здравната тема, но този път, за да ви запознаем с новото здравно предаване на България он ер "Супер Доктор". Наш събеседник ще бъде един от неговите водещи  -  д-р Юлиан Коцев.   Гледайте ни, започваме точно в 6:30!

fallback
Още от България сутрин
fallback