България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Емилия Тончева - Данай представя три дебютни сингъла с композитора Кърт Колев

За нас е много важно да сме автентични на собствения си език, призна певицата

28.06.2024 | 12:13 Редактор: Толя Стоянова

Младата изпълнителка Емилия Тончева - Данай е подготвила интригуващ дебют в колаборация с композитора и музикален продуцент Кърт Колев. Певицата представя три дебютни сингъла - "Парниково цвете", "На хартия" и "Навън". 

"Данай е име от гръцката митология. За мен то носи идея за съвършенство, но не през божественост, а през автентичност. Заедно с Кърт Колев се вдъхновихме от 2000-те ранни български парчета. За нас е много важно да сме автентични на собствения си език", каза певицата Емилия Тончева в предаването "България сутрин".

Тя разказа пред Bulgaria ON AIR, че е заминала за Пекин с пълна стипендия. Завършила е актьорско майсторство. Впоследствие е учила и на китайски език. След това се е завърнала към съвременния танц и е срещнала хореографа Коста Каракашян.

"Когато има отношение към камерата, човек се чувства по-спокоен да е заснет и знае как се ориентира камерата към него. Проектът беше дълготраен. С Кърт Колев започнахме още през 2022 г. Клипът е заснет в рамките на седмица. Ако човек се настрои към идеята да не бъде в тенденция, тогава нещата си идват на място, защото е верен на себе си и на своите интереси. Намирам баланс и в меланхоличната нотка, която сме заложили и в позитивния поглед", добави Тончева.

Гледайте целия разговор във видеото.