България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Софийски музикални седмици" среща на една сцена Елизабет Поуп - сопрано и Виктория Василенко - пиано

Валентин Пейчинов работи с двете млади дами

27.06.2024 | 12:11 Редактор: Елеонора Танева

В рамките на фестивала "Софийски музикални седмици" ще видим вокален рецитал Solta teu canto на Елизабет Поуп – сопран и Виктория Василенко – пиано. Той ще е на 2 юли 2024 от 19 ч. – Камерна зала "България".

"Това е първата ни съвместна работа. Подготвили сме разнообразна програма с най-различни стилове музика - ще има оперни арии, солово изпълнение от мен, а тя ще изпълни две български песни", сподели пианистът Виктория Василенко в студиото на "България сутрин".

Елизабет Поуп е за първи път в България. 

"За мен София е много чаровен град, хората много ми харесват, гостоприемни са. От първата ни репетиция се чувствам удобно да работим заедно с Виктория", каза сопраното.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя определи Валентин Пейчинов, с когото работи, като най-добрият преподавател по пеене в света. 

Пейчинов преподава в САЩ и други страни, работи с изпълнители от всички жанрове - поп, джаз, рап, класическа музика, мюзикъл.

"След Ковид пандемията имам два курса в България. Бих искал повече млади таланти от България да обучавам. Като обявя курса, повече чужденци се записват", сподели Пейчинов. 

Гледайте целия разговор във видеото.