България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лара Златарева и Роберт Янакиев: Представлението на политиците е тъпо, трябва смяна на артистите

Двамата изразиха разочарованието си от политическата класа и посочиха алтернативата

19.06.2024 | 11:46 Редактор: Тодор Петров

"Политиците доста биха завидели на турнетата на актьорите. От театър "Българска армия" бихме могли да даваме уроци на политиците как си тръгваш от пътуването, за да те чакат хората втори път. Да играеш 25 години представление, което явно не се харесва, тъпо е", каза актрисата и телевизионен водещ Лара Златарева в "България сутрин", коментирайки първия работен ден на 50-ия парламент.

Според нея политиците трябва да знаят къде се намират, след като дълги години са били добри актьори и са лъгали хората. За голяма част от тях избирателите не са нещо повече от бройка за прескачане на бариерата за влизане в НС, смята Златарева.

"Истински съм вярвала и съм се хвърляла в това да защитавам каузите на новите и различните. Много пъти съм била разочарована. Новото поколение не носи това бреме. Ние гласуваме по навик, въпреки че ни бият канчето всеки път. Казваме, че всички са еднакви, но никой не си е направил труда да се информира за разликите", подчерта тя.

Актьорът и директор на театър "Възраждане" Роберт Янакиев на свой ред каза пред Bulgaria ON AIR, е много неприятно 70% от залата да е празна, визирайки негласувалите на последните избори. 

"30% са отишли да гласуват. Ако продължава тази спирала, следващите пъти ще отидат 20% и 10%. Политиците говорят едни и същи думички. Няма диалог, те не се слушат. Като не вървят нещата, сменят се артистите", категоричен е той.

По думите на Янакиев в парламента има случайно попаднали и нелепи хора.

"Влизат 100% неподготвени, 100% случайни хора, които с лакти, зъби и нокти се добират до някаква позиция. 30 години се повтаря тази грешка. Сменят се играчите и се приключва. Няма незаменими. И се кръстим поколенията след вас да са по-добър материал. 70% не са гласували, нарушен е законът. Няма наказан за това, че не е гласувал. Това не работи. Трябва да започнат да ни санкционират", посочи още актьорът.

Той не правя никаква разлика между политиците и обществото. На мнение е, че политиците са абсолютното олицетворение на мисленето на обществото и няма никаква пропаст.