България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сръбски музиканти карат вечните хитове на АББА да оживеят с шоу в София

Евгения Стайловска и Атила Бенке споделиха за предстоящото представление

31.05.2024 | 11:24 Редактор: Беатрис Младжова

Хитовете на АББА се завръщат днес в София. Те ще бъдат представени от група сръбски музиканти - ABBA Real Tribute Band. Продуцентът на спектакъла Евгения Стайловска и барабанистът на групата Атила Бенке споделиха в "България сутрин" за предстоящото шоу .

"АББА е жива, вечна, тя живее. Ние ще покажем супер шоу, нашите момичета са топ 3 в класациите АББА в света. Надявам се, че хората ще получат максимално удоволствие от всички хитове", коментира Стайловска в ефира на "България сутрин".

"Готов съм. Музиката се променя много бързо и затова няма нещо, което да е същото като АББА. Това е било нещо невероятно, когато е излязло, а в момента е още по-невероятно. Младите хора трябва да знаят за АББА. Трябва да продължи да живее и ще живее завинаги", казаБенке пред Bulgaria ON AIR.

По думите им на младите трябва да се остави по нещо и да се възпитават на добър вкус за музика.

"Аз правя пети концерт в България и наблюдавам, че доста често по 20-30 деца танцуват до сцената. На децата им харесва, много е мелодично. Трябва да ги учим на добър вкус и смятам, че точно този трябва да запазят за следващото поколение. За нашите концерти входът за децата до 12 г. е безплатен", заяви продуцентът.

"Не се притеснявам, защото смятам, че ние трябва да дадем нещо от себе си за младите хора. Знам, че правя нещо красиво. Правим това вече от 2007 г. Винаги чуваш нещо ново, защото музиката е толкова сложна. Винаги има нещо ново, което да чуеш в музиката", посочи барабанистът.

Стайловска е категорична, че всички изпълнения на групата са напълно легални, а според Бенке момичетата от групата трябва да са на преден план.

"В България съществува филиал и ние внасяме своята вноска за всяко изпълнение. Всичко е официално, легално. Всички права са уредени. Това е кавър. За някои песни добавяме балканска нотка заради обичта към Балканите", добави продуцентът.

"Аз съм барабанист, не съм толкова важен за бандата, най-важните са момичетата, които пеят. Аз предпочитам да съм в сянка и да оставя те да блеснат, да се покажат на феновете, да се снимат с тях, да говорят", каза още Банке.

Гледайте целия разговор във видеото.