България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доброто е заразно: "Точно с Влади" помага на "невидимите" хора от улицата

"Важно е да им покажем, че могат да стъпят на краката си и има хора, които ги забелязват", сподели Владислав Радославов

21.05.2024 | 11:46 Редактор: Елеонора Танева

Водещият на "Спортът ON AIR" Владислав Радославов подава ръка на нуждаещите се с инициативата си "Точно с Влади". Той показва в социалните мрежи историите на хора, които често остават незабелязани на улицата.

"Още от дете обичам да помагам, тогава на приятели и близки. Когато имам възможност да подавам ръка, когато виждам надеждата в очите им, това ме изпълва. Спомням си всяка една история, защото ме е докоснала по сантиментален начин", сподели Влади в студиото на "България сутрин".

Той е започнал инициативата си сам, но с радост установява, че има много желаещи до го подкрепят. В края на миналата година непознати са започнали да му пишат с желание да се включат в инициативата му.

"Поотделно не пиша на всички хора как съм изразходвал даренията им, но им благодаря от сърце, защото всички средства ги давам на нуждаещите се. Това доверие, което хората ми имат, е много специално за мен, трогва ме и ще продължа да помагам на нуждаещи се", категоричен е Влади.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че в разговор с всеки човек разбира как може най-добре да му помогне: "При всеки е различно, един има нужда от храна, друг от дрехи, от пари".

Влади получава често сигнали за хора в нужда на улицата, на които се отзовава, но невинаги на мястото намира посочения човек.

"Важно е да им покажем, че могат да стъпят на краката си, че има хора, които ги забелязват, които им показват, че животът продължава", допълни водещият на спортните новини. 

Някои от историите, които Влади разказва, имат и продължение - фирми или хора се свързват с нуждаещите се, което е още едно доказателство, че доброто е заразно.