България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мария Илиева: Баладите са моето изкушение, обичам да пробвам себе си и да надграждам

"Публиката е най-големият двигател за всеки артист", сподели певицата

15.05.2024 | 12:21 Редактор: Беатрис Младжова

Певицата Мария Илиева представи новата си песен "100 причини", а скоро ѝ предстои и турне.

"Умея да бъда щастлива. Мисля, че да си щастлив е функция на желанието ти и на умението ти да бъдеш такъв. Аз съм обичана, усещам се реализирана, имам прекрасно семейство, прекрасна публика, какво повече бих могла да искам. Когато правихме текста на "100 причини", с Прея, си казахме, че това ще е едно напомняне колко е важно да откриваме добрите неща във всичко, което ни заобикаля", каза Мария Илиева в студиото на "България сутрин".

За нея публиката е вдъхновение и голяма подкрепа в дългогодишната ѝ кариера на музикант.

"Да си интересен на себе си е в основата на всичко. Когато аз предизвиквам себе си и съм нова, различна, макар и през формирания ми вече стил, аз се вълнувам и това вълнение стига до публиката. Публиката много бързо усеща кой е искрен с нея и каква е причината да седи пред нея. Благословена съм да имам публика, която от доста години вече ме следва и ме подкрепя, и ми дава любовта си. Това е най-големият двигател за всеки артист", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

Мария Илиева обича да се предизвиква като артист и да създава както балади, така и енергични парчета.

"Винаги в по-бавните песни един артист може да разгърне възможностите си. Да покаже своето вокално майсторство. В по-бързите също се усеща, за всяко ухо, което може да познае, но в бавните е по-буквално, по-ясно и за хора, които нямат особено задълбочено, а не е и нужно, познание за музиката. Обичам да пробвам себе си във всяка следваща балада. Това за мен като артист, който иска да развива себе си, е важно, освен това баладите са много докосващи. Те определено са моето изкушение. Но динамичните песни създават това усещане за парти, за танци, за настъпващото лято", коментира тя.

Илиева прибавя и Плевен към тазгодишното си турне, на което ще обиколи множество български градове.

"Много се вълнувам. Миналото ми турне беше най-голямото, защото успях да пея и да се срещна с публиката от 14 български града, което за първи път ми се случва. А сегашното решихме да е в летните театри на някои от най-големите градове. Сега включваме и Плевен за първи път от много години насам. Много се вълнувам, защото плевенската публика е много музикална. Нямам търпение за тази среща", добави тя.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.